Μαριάννα Κατσουλίδη

Μαριάννα Κατσουλίδη

Η Μαριάννα Κατσουλίδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979.

Το 2021 αποφοίτησε από το 4ετές Μεταπτυχιακό  Πρόγραμμα Εικαστικής Ψυχοθεραπείας, του Κέντρου Τέχνης και Ψυχοθεραπείας το οποίο οδηγεί σε Πιστοποιητικό Ειδίκευσης στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία, από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ψυχοθεραπείας (E.A.P).

Το 2008 αποφοίτησε από το  2ετές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Εικαστικών Τεχνών  ΜΕΤ,  της Ανώτατης  Σχολής  Καλών Τεχνών της Αθήνας, με καθηγητή τον Α.Χριστάκη.

Το 2005 αποφοίτησε με Άριστα από την  Ανώτατη  Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, από το Τμήμα Εικαστικών Τεχνών, με κατεύθυνση στη Ζωγραφική και  καθηγητή τον Τ. Πατρασκίδη. Με  επιλογή επίσης των ειδικών μαθημάτων Σκηνογραφία, Χαρακτική και Διδασκαλία της Τέχνης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, της απονεμήθηκε ο  ενιαίος και αδιάσπαστος τίτλος σπουδών Μεταπτυχιακού Επιπέδου (Integrated Master) στην ειδικότητα των Εικαστικών Τεχνών.

Από το 2005 έως σήμερα  έχει συνεργαστεί  με το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων, το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης, το Κέντρο δια βίου μάθησης Vellios School of Art, την Ιόνιο Σχολή,  καθώς και τον όμιλο ΑΚΤΟ art and design,  ως καθηγήτρια σχεδίου, χρώματος και χαρακτικής.

Επίσης συνεργάζεται με την εταιρία «Summit team building & training» ως καλλιτεχνική σύμβουλος σε διάφορα εταιρικά δημιουργικά προγράμματα (creative team projects).

Από το 2003 έως το 2007 ασχολήθηκε με το εικαστικό ένδυμα (ζωγραφική σε ενδύματα και αξεσουάρ) και η  δουλειά αυτή παρουσιάστηκε στον τύπο ΒΗΜΑDONNA (30-03-2003), COSMOPOLITAN (10-2003), στην τηλεόραση ΝΕΤ

«10-2»  με τη Ρίκα Βαγιάννη και την Πόπη Τσαπανίδου  (07-04-2003), στην εκπομπή «Πανδαιμόνιο» ,καθώς και στην Νότια Ελληνική Τηλεόραση Ν.Ε.Τ στην εκπομπή «Πρόσωπα» με τη  Ρεβέκκα Σγουρέα  (15-06-2004).

Έχει κάνει 7 ατομικές εκθέσεις και έχει πάρει μέρος σε περισσότερες από 50 ομαδικές εκθέσεις. Έργα της  υπάρχουν στη συλλογή του Μουσείου Φρυσίρα, στη συλλογή Μοσχανδρέου, στη συλλογή του Luciano Benetton, και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έργα της έχουν γίνει εξώφυλλα βιβλίων και ποιητικών συλλογών και έχει εικονογραφήσει  το παιδικό παραμύθι  «Όταν οι μαργαρίτες ήταν  μόνο άσπρες ή μόνο κίτρινες», της Γαβριέλλας Ψιλοπούλου – Ιερωνυμίδου, που εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2019 από τις Εκδόσεις Άπαρσις.

Η ζωγραφική της είναι παραστατική, συμβολική,  με βαρύτητα στο σχέδιο, και τα θέματα της ανθρωποκεντρικά με στοιχεία από παιχνίδια, μύθους  και παραμύθια.

Zει και εργάζεται στην Αθήνα.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn