Πρόγραμμα Κυριακής 20.02.2022

20.02.2022

12:00-22:00 | Έκθεση «Στον μπερντέ: ο Καραγκιόζης ως εφήμερη διαχρονία»

Μια αναπάντεχη εικαστική συνάντηση που φέρνει κοντά 50 Έλληνες διακεκριμένους αλλά και πολύ νέους εικαστικούς που ζυμώθηκαν και παρουσιάζουν τον Καραγκιόζη με την προσωπική τους ματιά και αφηγούνται μέσα από τα έργα τους αυτοσχέδιες ιστορίες ηρώων της διπλανής πόρτας. Μέσα από τη ζωγραφική, την ξυλογραφία, κατασκευές, εγκαταστάσεις, φωτογραφία και βίντεο, οι καλλιτέχνες ξαναγγίζουν ένα χειροποίητο σύμπαν που διαχρονικά συγκινεί, θεραπεύει, αλληγορεί, αφορά.

 

12:00 | Παράσταση: Χρήστος Στανίσης «Το μαγεμένο πουλί»

Η λαϊκή φαντασία για το πουλί που κάνει τα χρυσά αυγά παντρεύεται με την δημώδη παράδοση του εθίμου του Αράπη. Μύθος, θρύλος και ήρωες του «μπερντέ» μπερδεύονται, αναζητώντας μεταξύ γέλωτος και δακρύων, αυτοσχέδιες από μηχανής λύσεις.

Κατάλληλο για παιδιά 7-107 ετών.
Απαραίτηση η ηλεκτρονική κράτηση θέσης.

 

14:00 | Escape Room KROMA, «Ο Καραγκιόζης και το χαμένο μπαούλο»

Ο Καραγκιόζης άκουσε από τους ντελάληδες του Πασά για ένα χαμένο μπαούλο με έναν θησαυρό!
Τα παιδιά βοηθούν τον Καραγκιόζη, σε ένα πρωτότυπο και διασκεδαστικό Escape Room.

Κατάλληλο για παιδιά 6-12 ετών.
Απαραίτηση η ηλεκτρονική κράτηση θέσης.

 

16:00 | Εργαστήριο «Κατασκευή Φιγούρας» με το Χρήστο Στανίση

Ο διακεκριμένος καλλιτέχνης του θεάτρου Σκιών και μαθητής του Ευγένιου Σπαθάρη, Χρήστος Στανίσης, μας γνωρίζει την ιστορία του θεάτρου σκιών και τους ήρωες του.

Κατάλληλο για παιδιά 7-107 ετών.
Απαραίτηση η ηλεκτρονική κράτηση θέσης.

 

18:00 | Παρουσίαση: Ηλίας Καρελλάς, «Και οι γυναίκες;»

Μια παρουσίαση του Ηλία Καρελλά με θέμα τον παράλληλο μικρόκοσμο των γυναικών, μέσα στο ανδροκρατούμενο σύμπαν του Καραγκιόζη.

Απαραίτητη η ηλεκτρονική κράτηση θέσης.

 

12:00 – 22:00 | «Pokemon Island» Installation, Σπύρος Αγγελόπουλος

Ένα νησί εμπνευσμένο από την ποπ κουλτούρα και το θέατρο σκιών, φιλοξενεί τα πιο απροσδόκητα πλάσματα! Aπό τον εικαστικό, ηθοποιό και make-up artist, Σπύρο Αγγελόπουλο.

 

12:00 – 22:00 | Εικαστική εγκατάσταση «Σαν τον Καραγκιόζη… Το Défilé του δρόμου»

Χρησιμοποιώντας το εργαστήριο του καλλιτέχνη, εικαστικοί, σχεδιαστές, ενδυματολόγοι, eco-makeovers και σκηνογράφοι που εργάζονται με ελαφριά ύλη και εφήμερα υλικά, στήνουν ένα défilé δρόμου με αυτοσχέδια ενδύματα και …αξεσουάρ μόδας που θα φορεθούν και θα παρουσιαστούν τιμώντας την ελληνική διαχρονία του Καραγκιόζη και του θεάτρου σκιών. Τα έργα τους θα είναι επισκέψιμα ως εικαστική εγκατάσταση κατά τη διάρκεια του τριημέρου, με εξαίρεση τις ώρες του defile το απόγευμα του Σαββάτου.

 

—–

Όλες οι δράσεις του 1ου Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου Σκιών είναι δωρεάν.

Στο χώρο τηρούνται όλα τα μέτρα κατά της πανδημίας COVID-19.
Η είσοδος επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, ενώ οι ανήλικοι 4-17 ετών εισέρχονται και με αρνητικό αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self-test), εντός των τελευταίων 24 ωρών πριν από την παρουσία τους στο χώρο.
Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn