Αγγέλα Καράλη

Αγγέλα Καράλη

Η Αγγέλα Καράλη σπούδασε Ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, με καθηγητές τον Τ. Πατρασκίδη και Μ. Γαβαθά, από την οποία αποφοίτησε με Άριστα το 2006. Επίσης παρακολούθησε στην ΑΣΚΤ μαθήματα γλυπτικής με τον καθηγητή Νίκο Τρανό και ξυλογλυπτικής με τον Δημήτρη Βάρσο. Είναι μέλος του
Ε.Ε.Τ.Ε, έχει κάνει τέσσερεις ατομικές εκθέσεις και έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Έργα της βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει μεταπτυχιακό στα Πολυμέσα και Γραφικές τέχνες με διπλωματική εργασία “Απεικονίσεις και σύμβολα του χρόνου στην εικαστική γλώσσα”.

 

Η Αγγέλα Καράλη συμμετέχει στην έκθεση «Στον μπερντέ: ο Καραγκιόζης ως εφήμερη διαχρονία» με το έργο «Ο Καραγκιόζης Χρονοταξιδιώτης».

Τίτλος: Ο Καραγκιόζης Χρονοταξιδιώτης
Διαστάσεις: 50×40 εκ.
Υλικά: Ακρυλικά σε μουσαμά

“Δημιούργησα για το Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου Σκιών ένα νέο ζωγραφικό έργο: “Ο Καραγκιόζης Χρονοταξιδιώτης”, αντλώντας την έμπνευσή μου από το συμβολικό σύμπαν του Καραγκιόζη, των συντρόφων του, το Θέατρο Σκιών και γενικά από την διαχρονικότητα αυτής της φιγούρας. Ένταξα τον Καραγκιόζη σ’ ένα σύγχρονο περιβάλλον, τοπίο με στοιχεία από το παρελθόν και το μέλλον θέλοντας να αποδώσω πως η φιγούρα του διασχίζει το χρόνο, χώρο και καταφέρνει να παραμένει πάντα επίκαιρη ως φιγούρα του αιώνιου Έλληνα.”
Αγγέλα Καράλη

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn