Γιάννης Σπανούδης

kROMA - ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ

O Γιάννης Σπανούδης είναι ο διαχειριστής του πολιτιστικού οργανισμού KROMA που διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου Σκιών “Που πας, βρε Καραγκιόζη;” καθώς και εκδότης του ψηφιακού περιοδικού KROMA Art Magazine..

Το KROMA είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα την Ελλάδα. Επικεντρώνεται στην επιμέλεια εικαστικών, πολιτιστικών, περιβαλλοντικών και εκπαιδευτικών δράσεων με κυρίαρχο στόχο την εξοικείωση του ευρέος κοινού με τη σύγχρονη ελληνική και διεθνή εικαστική δημιουργία, καθώς και τη μορφοποίηση κατάλληλων συνθηκών για την κοινωνική και πολιτιστική αναβάθμιση της χώρας.
Το KROMA έχει μεγάλη εμπειρία στην οργάνωση πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Μέχρι τώρα έχει  διοργανώσει 17 εκπαιδευτικά καλλιτεχνικά προγράμματα με τη συμμετοχή 400 παιδιών και  5 εκθέσεις 2.500 επισκεπτών.

Εκτός από την οργάνωση και επιμέλεια καλλιτεχνικών δράσεων, η κύρια δραστηριότητα του KROMA είναι η έκδοση ενός ψηφιακού περιοδικού τέχνης, (το μοναδικό στη χώρα μας) το οποίο είναι διαθέσιμο για δωρεάν λήψη μέσω του Google Play ή του AppStore. Στον τομέα των ψηφιακών εκδόσεων το KROMA δραστηριοποιείται από το 2016 και έχει ήδη βραβευτεί αρκετές φορές με Digital Media Awards.

To KROMA έχει επιλεγεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και έχει λάβει επιχορήγηση για δράσεις που σχετίζονται με τον ψηφιακό πολιτισμό καθώς και την άυλη πολιτιστική κληρονομιά.

Φωτογραφία: Αρσένης Μίαρης

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn