Σπύρος Αγγελόπουλος

KROMA / Σπύρος Αγγελόπουλος

Σπύρος Αγγελόπουλος

Ο Σπύρος Αγγελόπουλος (γ. 1979) είναι Έλληνας εικαστικός, ηθοποιός και make-up artist. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, την Ακαδημία Τεχνών της Βενετίας και στο Studio4 στο Λος Άντζελες.

Το έργο του εικαστικού Σπύρου Αγγελόπουλου είναι φόρος τιμής στην μεγάλη παράδοση των παραμυθάδων του ελληνικού θεάτρου σκιών και της αμερικάνικης ποπ κουλτούρας.

Για τον Αγγελόπουλο, η ποπ κουλτούρα είναι η μυθολογία της εποχής μας, και ως τέτοια έχει τη δύναμη να βοηθά τους ανθρώπους να κατανοούν τον εαυτό τους και τη θέση τους στον κόσμο.

Στη δουλειά του επηρεάζεται από την παράδοση του ελληνικού θεάτρου σκιών για να δημιουργήσει νέες μαριονέτες που απεικονίζουν χαρακτήρες από το σινεμά, τη λογοτεχνία, την πολιτική, την ιστορία της τέχνης και τον αθλητισμό.

Τις μαριονέτες αυτές μετά τις χρησιμοποιεί για τις δικές του αυτοσχέδιες παραστάσεις θεάτρου σκιών στο πλαίσιο του πρότζεκτ του Amusementorium (Διασκεδαστήριον). Έχει συμμετάσχει στην 6η Μπιενάλε της Αθήνας το 2018 και η δουλειά του έχει δημοσιευτεί στο Art Forum, τον Guardian και αλλού. Ζει και εργάζεται ανάμεσα στην Αθήνα και το Λος Άντζελες.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply