Μάνος Μπατζόλης

Μάνος Μπατζόλης

Ο Μάνος Μπατζόλης Γεννήθηκε στην Καβάλα. Σπούδασε γραφιστική και παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής και γλυπτικής. Έχει εργαστεί ως γραφίστας και εικονολήπτης και συμμετείχε σε πληθώρα σεμιναρίων θεάτρου και υποκριτικής. Έχει παρακολουθήσει εργαστήρι σκηνοθεσίας από το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και διαλέξεις δραματοθεραπείας. 

Το 2013 ξεκίνησε την ιστοσελίδα του www.poprenaissance.net που λειτουργεί ως διαδικτυακή γκαλερί, με έργα φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα υλικά. 

Το 2014 συνεργάστηκε στη Σαντορίνη με ομάδα καλλιτεχνών και χειροτεχνών και συμμετείχε στην έκθεση Industrial που πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο τεχνών της Σαντορίνης με την συμμετοχή 26 ακόμη καλλιτεχνών. 

Έργο του έχει δημοσιευτεί στο αμερικάνικο περιοδικό Ηomme Εssential μέσω του etsy.com και πήρε μέρος με έργα του στο Raw Fusion Fashion Show στο Μακνάτο της Μινεσότα. 

Το 2017 πραγματοποίησε την πρώτη ατομική του έκθεση με τίτλο Case Blue σε Καβάλα και σε Ηράκλειο και το project Romance de nadir. 

Την ίδια χρονιά έφτιαξε έναν φάρο χρησιμοποιώντας άχρηστα υλικά για το TEDxKavala και ένα χρόνο μετά το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ με τίτλο URBANUDE, γυρισμένο στο Βερολίνο. Το URBANUDE ήταν στους 11 φιναλίστ στο Διεθνές Φεστιβάλ Βόλου. 

Τον Ιανουάριο του 2019 πραγματοποίησε το πρώτο Blind Project στο Studio Bleu στο Παρίσι και την ίδια χρονιά συμμετείχε στο φεστιβάλ Ricochet(s) που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Clermont-fd της Γαλλίας, με την έκθεση Φοίνικας και το BLIND & SENSES, Bedroom Experience. Στις 28 Σεπτεμβρίου του 2019 πραγματοποίησε το δεύτερο Blind Project Στο G2 studio του Μιλάνου.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn