Κάλεσμα συμμετοχής προς σκιοπαίκτες!

Εγκατάσταση της Μολυβίας Πόρποδα από το 1ο Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών «Πού πας, βρε Καραγκιόζη;» Φωτογραφία Έργου: Ilias Georgouleas

Κάλεσμα συμμετοχής προς σκιοπαίκτες!

Αγαπητοί μας φίλοι,

Έναν χρόνο μετά τη διοργάνωση του επιτυχημένου 1ου Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου Σκιών που με τόση θέρμη και αγάπη αγκαλιάσατε, είναι χαρά μας να σας ανακοινώσουμε πως είμαστε έτοιμοι να επανέλθουμε με το 2ο «Πού πας, βρε Καραγκιόζη; (με την καλή την έννοια)»!

Για το 2023, προέκυψε το ερώτημα: Είναι δυνατόν αυτός ο λαϊκός ήρωας, ο Καραγκιόζης, να αποτελέσει κρίκο ένωσης ανάμεσα στη Δύση και την Ανατολή, στην Ελλάδα και την Τουρκία, δύο γεωγραφικά σημεία που στο καθένα ξεχωριστά έχει τη δική του μεγάλη ιστορία και είναι ξακουστός και αγαπητός;

Το 2ο Φεστιβάλ θα χωριστεί σε 2 φάσεις, καλύπτοντας συνολικά 6 ημέρες γεμάτες τέχνη, αφιερωμένης στον Καραγκιόζη.

Οι σκιές Μπροστά – Karagiozis Revisited – 17 – 19 Μαρτίου , Ρομάντσο

Στην πρώτη φάση του Φεστιβάλ θα επαναληφθούν οι δράσεις που υπήρχαν και στο 1ο, αυτή τη φορά όμως όλες θα είναι γύρω από τη θεματική: Ο Καραγκιόζης από την Ανατολή ως την Δύση.

Αφοί Καραγκιόζη – 7- 9 Απριλίου, Σεράφειο 

Σε μία ιστορική και μοναδική συνεύρεση, το ελληνικό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει μια νέα παράσταση θεάτρου σκιών, όπου Έλληνας και Τούρκος καραγκιοζοπαίκτες θα μοιραστούν την ίδια σκηνή, στην ίδια χρονική στιγμή, χρησιμοποιώντας ο καθένας την μητρική του γλώσσα. Το κοινό θα απολαύσει αυτή την μοναδική συνύπαρξη με τη βοήθεια υπότιτλων τόσο για την ελληνική όσο και για την τουρκική γλώσσα. Το πρωτότυπο αυτό έργο θα γραφτεί και θα σκηνοθετηθεί ειδικά για το φεστιβάλ και θα παρουσιαστεί στο κοινό από τους καταξιωμένους καλλιτέχνες θεάτρου Σκιών Ηλία Καρελλά και Cengiz Özek.

Την μοναδική αυτή παράσταση θα πλαισιώσουν τόσο άλλες παραστάσεις όσο και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα επιμεληθεί το KROMA. 

Το Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων είναι ένα μοναδικό συγκρότημα Αθλητισμού Πολιτισμού και Καινοτομίας, 3.500 m2 που περιλαμβάνει πρότυπες αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις και συγχρόνως φιλοξενεί και τον κόμβο καινοτομίας του Δήμου Αθηναίων. Περισσότερες πληροφορίες για τον χώρο μπορείτε να βρείτε εδώ

Γι αυτό πρώτα απ’ όλους κάνουμε κάλεσμα σε σας! Στους ανθρώπους που ζουν στο θέατρο σκιών και αγαπούν τον Καραγκιόζη περισσότερο από κάθε άλλον.

Συμμετοχή στην εικαστική έκθεση

Για όσους από εσάς επιθυμείτε, θα είναι μεγάλη μας χαρά να πλαισιώσουμε την εικαστική έκθεση με φιγούρες ή σκηνικά δικά σας. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε μια πρωτότυπη και μεγάλη σύνθεση αποτελούμενη από φιγούρες και σκηνικά η οποία, όπως και το υπόλοιπο φεστιβάλ θα είναι υπό την θεματική ο Καραγκιόζης από την Ανατολή στη Δύση.

Όποιος από εσάς επιθυμεί να συμμετέχει στην εικαστική έκθεση, μπορεί να το κάνει επιλέγοντας μία φιγούρα ή ένα σκηνικό που κατά την γνώμη του να εκπροσωπεί τη Δύση και αντίστοιχα ένα που να εκπροσωπεί την Ανατολή. Μπορείτε να στείλετε φωτογραφίες από ήδη υπάρχoν υλικό με το οποίο θα θέλατε να συμμετάσχετε ή την πρότασή σας σε περίπτωση που θέλετε να δημιουργήσετε κάτι καινούριο για την έκθεση. Η τελική επιλογή θα γίνει από το KROMA σε συνεργασία με την εικαστική επιμελήτρια της έκθεσης, Ίριδα Κρητικού.

Συμμετοχή στις παραστάσεις

Επιπλέον, αν επιθυμείτε, μπορείτε να συμμετέχετε και στη δεύτερη φάση του φεστιβάλ με μία δική σας πρωτότυπη παράσταση που επίσης να είναι στα πλαίσια της θεματικής: Ο Καραγκιόζης από την Ανατολή στη Δύση.

Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι ο οργανισμός KROMA αναλαμβάνει τη παραχώρηση του χώρου (που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 200 θεατές), όλες τις προωθητικές ενέργειες και την επικοινωνία της παράστασης στα πλαίσια του φεστιβάλ καθώς και το σύστημα κρατήσεων θέσεων. Για περαιτέρω πληροφορίες περί των εισιτηρίων και των χρώσεων, παρακαλώ ανατρέξτε στην επόμενη ενότητα.

Πληροφορίες / επικοινωνία

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το 1ο Φεστιβάλ μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του

Για να δηλώσετε ενδιαφέρον για συμμετοχή, απορίες ή προτάσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον διοργανωτή Γιάννη Σπανούδη στο email: poupasvrekaragiozi@gmail.com ή μέσω μηνυμάτων στα social media της σελίδας: https://www.facebook.com/poupasvrekaragiozi & https://www.instagram.com/poupasvrekaragiozi/

Ευελπιστούμε ότι θα αγκαλιάσετε και πάλι την προσπάθεια μας και θα προχωρήσουμε σε μια καινούργια συνεργασία.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn