Νίκος Κόνιαρης

Νίκος Κόνιαρης

Ο Νίκος Κόνιαρης σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, στο εργαστήρι της Ρένας Παπασπύρου και σκηνογραφία με το Γιώργο Ζιάκα. Παρακολούθησε μαθήματα ως ακροατής στις Σχολές Καλών Τεχνών της Μαδρίτης και της Στουτγάρδης, καθώς επίσης και το σεμινάριο της σκηνογράφου Μαρίας Χανιωτάκη.

Υπήρξε υπεύθυνος του θεάτρου «Εμπρός». Ήταν σκηνογράφος της θεατρικής ομάδας «ΟΜΜΑ studio” για σειρά ετών.  Συνεχίζει να δουλεύει σαν σκηνογράφος σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.  Επίσης, έχει κάνει πέντε ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής το 2001 , το 2002, το 2013, το 2015 και το 2019 και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διδάσκει ζωγραφική σε παιδιά και ενήλικες. Μεταξύ άλλων συνεργάζεται με το «Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης» με το “ARTOGETHER- Τέχνη Ατόμων Με και Χωρίς Αναπηρία” πρώην “VSA Hellas” και το “Merso artschool”. Εργάστηκε ως ζωγράφος- animator για την ταινία (υποψήφια για  Oscar καλύτερης animation ταινίας 2018) “Loving Vincent” των Dorota Kobiela και Hugh Welchman.

Το 2019 ανέλαβε την επιμέλεια της έκθεσης «Ταξιδεύοντας την Τέχνη»(25 εικαστικοί με αναπηρία, 25 λογοτέχνες, 5 πόλεις) της Artogether- Τέχνη Ατόμων Με και Χωρίς Αναπηρία, στο Ιστορικό Αρχείο και σε τέσσερα Μουσεία του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς.

Καταχωρήσεις έργων του υπάρχουν σε εκδόσεις. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές, στην Δημοτική Πινακοθήκη Αλεξανδρούπολης και στην Πινακοθήκη του 5ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης “Γεώργιος Μπουζιάνης”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn