Νικόλας Τζιβελέκης

Νικόλας Τζιβελέκης

Ο Νικόλας Τζιβελέκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993, ανήκει στη νέα γενιά Ελλήνων καραγκιοζοπαιχτών και είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Ξεκίνησε την καριέρα του στο χώρο του θεάτρου σκιών το 2009. Απόκτησε σημαντική εμπειρία κατά καιρούς κοντά σε διάφορους καλλιτέχνες του είδους. Κάνει γνωστότερη την δράση του στο χώρο την τηλεοπτική σεζόν 2011-2012 παρουσιάζοντας στο κανάλι KONTRA μια σειρά 15 παραστάσεων θεάτρου σκιών. Ταξιδεύει δύο φορές στη Γαλλία, Παρίσι (2013) και Τουλούζ (2014) ύστερα από πρόσκληση και παρουσίασε το έργο ”Ο Μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι”. 

Επίσης, το 2014 κερδίζει το βραβείο «Καλύτερης Παράστασης για Νέους Καλλιτέχνες» και βραβείο «Σκηνικών και Φιγούρας για Νέους Καλλιτέχνες» με το έργο «Ροδοσήμα, ο άρχοντας της ζούγκλας», στους 5ους Αγώνες Ελληνικού Θεάτρου Σκιών στην Πάτρα. 

Ως μέλος της ομάδας «Οθόνιον» του ΕΚΠΑ το 2017 συνεργάζεται με την Όλια Λαζαρίδου στην παράσταση «Ο γάμος του Καραχμέτη» του Αλ. Παπαδιαμάντη με το δραμάτιο «Ο Καραγκιόζης νεκροθάφτης» του Ιωσήφ Βιβιλάκη. 

Το 2019 μαζί με τον καραγκιοζοπαίχτη Άθω Δανέλλη παίζουν το έργο «Φιλοθέη. Η αρχοντοπούλα των Αθηνών» του Ιωσήφ Βιβιλάκη στο Αρχοντικό των Μπενιζέλων, στο σύλλογο των αρχαιολόγων και στο Παλαιό Πανεπιστήμιο στην Πλάκα. 

Τέλος, Είναι κατασκευαστής φιγούρων και σκηνικών θεάτρου σκιών ενώ έχει λάβει μέρος και σε διάφορες εκθέσεις.

 

Ο Νικόλας Τζιβελέκης συμμετέχει στο 1ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου Σκιών με το “Θρίλερ του Καραγκιόζη”.
Ένα δίπτυχο από ρεκλάμες για βραδινές παραστάσεις σε ενήλικο κοινό από την σειρά παραστάσεων “Καραγκιόζης… by night” που παρουσιάστηκε στο θέατρο Άβατον την περίοδο 2020-2021.

1.
Τίτλος: “Ο βρικόλακας του μεσονυχτίου”
Υλικά: Πλαστικά και ακρυλικά χρώματα σε χαρτί του μέτρου
Διαστάσεις: 100 x 70εκ.
Έτος: 2020

2.
Τίτλος: “Ο Καραγκιόζης με τον διάβολο κουμπάρος”
Υλικά: Πλαστικά και ακρυλικά χρώματα σε χαρτί του μέτρου
Διαστάσεις: 100 x 70εκ.
Έτος: 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn