Μαριγώ Κάσση

Μαριγώ Κάσση

Η Μαριγώ Κάσση γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα.
Στη ζωγραφική της ανέκαθεν χρησιμοποιούσε πολλά διαφορετικά υλικά. Μικτές τεχνικές, λάδια, μολύβια, παστέλ, γυαλί, φύλλα, φύκια, εφημερίδες, άμμο και άλλα. Σύντομα η δουλειά της έγινε πιο βιωματική μέσω προσωπικών και κοινωνικών γεγονότων και μέσα από μνήμες, κάνοντας focus στα γυναικεία ζητήματα. Τα τελευταία χρόνια δουλεύει σχεδόν αποκλειστικά με το χαρτί τόσο στην ζωγραφική, όσο και κατασκευές η εγκαταστάσεις. Λεπτά χειροποίητα χαρτιά επεξεργασμένα με διάφορους τρόπους αποτελούν το βασικό υλικό των έργων της. Χάρτινα ρούχα – γλυπτά που κρέμονται από την οροφή, χάρτινα λουλούδια κρεμασμένα η μέσα σε πλέξι γκλας. Έργα επιτοίχια, από κερωμένα χαρτιά ελεύθερα στο χώρο η επικολλημένα σε γάζα.
Σπούδασε ζωγραφική και κεραμική στην Αθήνα στην ΑΣΚΤ (1972-1977). Παρέμεινε ένα χρόνο στο Παρίσι (1978-79), και το 1989-92 έκανε μεταπτυχιακές σπουδές με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. στη ζωγραφική.
Είναι Ιδρυτικό μέλος της εικαστικής ομάδας Indoors ,η οποία έχει παρουσιάσει στην Αθήνα την εικαστική δράση ‘Indoors’, (διαμέρισμα οδού Καρνεάδου 34-36, 2008) και την εγκατάσταση ‘Ιndoors is moving out’ στη 2η Biennale Θεσσαλονίκης (2009). Από το 1988 διδάσκει εικαστικά στο κολλέγιο Vakalo Art and Design,όπου είναι υπεύθυνη του εικαστικού τομέα.
Έχει κάνει 16 ατομικές εκθέσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο ,Ναύπλιο και έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Έργα της βρίσκονται σε πολλές δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, Γαλλία, Ελβετία, Κύπρο, Η.Π.Α..

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn