Ιάσων Καραΐνδρος

Ιάσων Καραΐνδρος

Γεννημένος το 1963 στην Αθήνα, ο Ιάσων Καραïνδρος ζει κι εργάζεται στο Παρίσι από το 1981. Είναι απόφοιτος του ENSBA de Paris atelier P.Kowalski κι από την Ecole du Louvre.

Το ενδιαφέρον του για μια καλλιτεχνική πρακτική που λαμβάνει υπόψη σε μεγάλο βαθμό τους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας τον οδήγησε να εργαστεί με τεχνικές πολυμέσων. Γλυπτική, σχέδιο, εγκατάσταση, in situ, φωτογραφία, βίντεο, ήχος κ.λπ. αποτελούν μέρος της εικαστικής του γλώσσας. Εμποτίζει την έρευνά του με μια έντονη μεταφυσική διάσταση χωρίς αυτό να τον εμποδίζει να ρίχνει μια πολύ οξεία και κριτική ματιά στην πολιτική και κοινωνική ζωή. Οι αναζητήσεις του επικεντρώνονται ιδιαίτερα στα αόρατα όρια στο κατώφλι των οποίων βρίσκεται η επιστήμη, αλλά πέρα ​​από τα οποία το μυαλό και η αντίληψή μας μπορούν να προσπαθήσουν να ταξιδέψουν. 

Τα έργα του Ι. Κ. δεν ανήκουν στον κλασικό κατάλογο αναπαράστασης, ούτε σε αυτόν της αφήγησης η της περιγραφής. Προέρχονται από ένα ποιητικό όραμα και δίνουν μορφή στη σκέψη. Εκθέτει συχνά και έργα του βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.

Παράλληλα από το εικαστικό του έργο εδώ και 50 χρόνια συλλέγει κι ερευνά το θέατρο σκιών της Ελλάδας και όλου του κόσμου. 

Εδώ και 21 χρόνια διδάσκει τέχνη, επιστήμη και τεχνικές πολυμέσων στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Ρουέν ESADHaR.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn