Ειρήνη Γκόνου

Ειρήνη Γκόνου

Γεννημένη στην Αθήνα, η Ειρήνη Γκόνου σπούδασε γλυπτική στην Ecole Nationale Supérieure des Beaux-Arts και στην Ecole Nationale Supérieure des Arts Décoratifs στο Παρίσι, όπου παρέμεινε εργαζόμενη για έντεκα συνεχή χρόνια. Στην Αθήνα παρακολούθησε ελληνική παλαιογραφία στο Ιστορικό και Παλαιογραφικό Αρχείο του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης. Έχει πραγματοποιήσει τριάντα ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα – Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Καβάλα, Νάξος, Αλεξανδρούπολη- Κύπρο, Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Νορβηγία, Τουρκία και Αίγυπτο.

Ένα τυπικό στοιχείο της δουλειάς της είναι οι πολιτισμικές αναφορές διαφόρων καταγωγών, τις οποίες συνδιάζει στις συνθέσεις της. Τα έργα της συνήθως θυμίζουν αναμνηστικά ή θρησκευτικές προσφορές και το προσωπικό της ιδίωμα ενσωματώνει αρχέτυπα σύμβολα σε ένα μοντέρνο και εννοιολογικό  γενικό πλαίσιο. Στα έργα της χρησιμοποιεί ξύλο, υφάσματα, μέταλλο, χαρτί ή κλωστές.

Μια ιδιαίτερη πτυχή της δουλειάς της είναι η καλλιτεχνική της προσέγγιση στη γραφή, με τα τρισδιάστατα κολάζ της να περιλαμβάνουν και κείμενα, ποιήματα ή λόγια. Μεμονωμένα γράμματά της πολλές φορές μεταχειρίζονται ως ζωγραφικοί πίνακες, και κείμενά της ως αυτοτελείς συνθέσεις.

Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και συναντήσεις τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn