Χριστίνα Μήτρενσε

Χριστίνα Μήτρενσε

Η Χριστίνα Μήτρενσε είναι καλλιτέχνης με έδρα το Λονδίνο, εκπαιδευτικός και ανεξάρτητη επιμελήτρια. Είναι γνωστή για την κατασκευή προκλητικών αφηγήσεων και ποιητικών συνόλων ιδιοσυγκρασιακών θεσμών μέσω πολλαπλών διαδικασιών γλυπτικής με vintage βιβλία, σχεδίασης, μεταξοτυπίας και εγκαταστάσεων σχεδιασμένων για συγκεκριμένους χώρους.

Σπούδασε MFA στο Κολέγιο Τέχνης και Σχεδίου του Τσέλσι και PGCE στο Πανεπιστήμιο του Γκρίνουιτς. Έχει εκθέσει πολλές φορές σε γκαλερί, μουσεία και δημόσιους χώρους, όπως η Μπιενάλε του Λίβερπουλ στο Ηνωμένο Βασίλειο, η 15η Μπιενάλε της Μεσογείου Θεσ/νίκη-Ρώμη, η ICA London, η NDSM-werf Amsterdam, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, η Έκθεση Τέχνης του Λονδίνου, η Έκθεση Τέχνης των Βρυξελλών, η Dalla Rossa Gallery London, η Βασιλική Ακαδημία, η Γκαλερί Stephen Lawrence, η Mitte Barcelona, το Κέντρο Τεχνών Βιβλίου της Νέας Υόρκης, και το Διεθνές Κέντρο Εκτύπωσης της Νέας Υόρκης.

Το έργο της έχει σκιαγραφηθεί και συμπεριληφθεί σε σημαντικές εκδόσεις όπως Art Monthly, InteRartive, Athens Voice, Περιοδικό Book Art, Εφημερίδα Μακεδονία, Close Up, Time out London, περιοδικό AN, Hackney Gazzete, In/flux, Frieze.

Έργα της έχουν υπάρχουν σε ιδιωτικές & δημόσιες συλλογές, συμπεριλαμβανομένου του Greenwich Council, του Κέντρου Τεχνών Bank Street, της Βιβλιοθήκης Sill του Bath, της Mol’s collection UK, του Tate Archive, της Penguin Collectors Society, του  ιδρύματος Zabludowicz, του Griechische Kultustiftung Berlin, M.  Altenman NY, του Ιδρύματος Ωνάση,  του Μουσείο Μπενάκη και του Αεροδρομίου Ε. Βενιζέλος στην Αθήνα.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn