Άνθια Μέγα-Χαβρέ

Άνθια Μέγα Χαβρέ

Η εικαστικός Άνθια Μέγα-Χαβρέ µαθήτευσε κοντά στη ζωγράφο Ευγενία Μαρκάκη και αργότερα παρακολούθησε µαθήµατα σχεδίου και χρώµατος στο εργαστήρι του Τάσου Ρήγα.

Είναι απόφοιτος της σχολής Βακαλό όπου στα πλαίσια των σπουδών της διδάχθηκε βασικό σχέδιο, σύνθεση, ζωγραφική, ιστορία τέχνης, κόσµηµα και γλυπτική από τους ζωγράφους Ηρώ Κανακάκη, Ρουµπίνα Σαρελάκου, Τάσο Μαντζαβίνο, το γλύπτη Κυριάκο Ρόκο, τον ιστορικό τέχνης Γιάννη Παπαϊωάννου και τη γλύπτρια και σχεδιάστρια κοσμημάτων Ζανίν Μπάετ.

Είναι ενεργό μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας και από τον Σεπτέμβριο του 2014 σπουδάζει στο ΤΕΙ Συντήρησης Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης.

Έχει παρουσιάσει το εικαστικό της έργο σε ατοµικές και οµαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ έχει ασχοληθεί  και µε την εικονογράφηση παιδικών, κυρίως, εντύπων.

Στα έργα της χρησιμοποιεί μικτές τεχνικές, μη διστάζοντας να αποδώσει αυτό που επιθυμεί κάθε φορά με διαφορετικό τρόπο, συνθέτοντας με την ίδια ευκολία πάνω σε καμβά, ξύλο ή χαρτί, «παντρεύοντας» ακουαρέλες, παστέλ ή ακρυλικά έντονα χρώματα.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn